Cum alegi gradinita potrivita pentru copilul tau?

Gradinita potrivita copilului tau este cea care se apropie de cerintele tale. Nu exista gradinita perfecta! De regula, alegerile le facem in functie de trairile si experienta personala: daca este un loc spatios, plin de culoare, de regula lucruri care ne aduc aminte de propria copilarie. In fapt, parintii aleg gradinita la care ar fi vrut sa mearga ei insisi.

Prima cerinta in alegerea unei gradinite tine de locatie. Daca ai gasit o gradinita potrivita si care indeplineste cerintele educative, personalul este prietenos si bine instruit iar copiii sun fericiti, insa dureaza 50- 60 de minute sa ajungi acolo, neglijand blocajele de dimineata si traficul pe timpul iernii, devine o problema. Copilul ar petrece doua ore in trafic, in masina, timp pe care insa l-ati putea petrece impreuna!

Vizita la gradinita si o discutie cu directoarea si cu educatoarea gradinitei va pune la curent cu desfasurarea activitatilor care se desfasoara in gradinita. Personalul gradinitei este foarte important in evolutia copilului nostru.

Conditiile oferite de gradinita – spatiul de joaca, sala de joaca, sala de masa, atelierele de lucru, sunt elemente importante care ne ajuta sa ne facem o parere despre gradinita.

Orarul gradinitei – programul gradinitei este foarte important in zilele de azi mai ales ca majoritatea parintilor lucreaza pana la ora 18.00. Daca gradinita are program scurt si mediu, nu este intotdeauna potrivita, gradinitele cu program prelungit par sa fie cea mai buna solutie.

Oferta educationala – fiecare gradinita ofera activitati educative diverse. Este mult mai simplu sa alegem gradinita care desfasoara pe langa programul educativ de baza si activitati optionale (actorie, arte plastice, limbi straine, sport, muzica) si care pot stimula creativitatea si imaginatia copiilor nostri.

Sper ca in aceasta perioada de vara, sa faceti alegerea potrivita pentru copilul dumneavoastra. Noi va asteptam cu drag la OAKI, un loc prietenos si magic… dupa cum spun copiii din gradinita noastra!

 6,820 total views,  1 views today