057 copyApreciem nutritia ca pe un aspect integrant al educarii si dezvoltarii copiilor. Prin urmare, toate aspectele referitoare la mese sunt analizate cu mare atentie, iar deciziile legate de continutul meniurilor sunt luate in urma consultarilor cu medical nutritionist si pediatrul.

La nivel de gradinita, mesele sunt oferite după cum urmeaza:

  • Exista patru mese zilnice: gustarea de dimineata, gustarea de fructe, pranz şi gustarea de dupa amiaza.
  • Meniurile urmaresc sa satisfaca nu doar nevoile nutritionale ale copiilor, dar sa fie si pe gustul lor
  • Meniurile sunt imbunatatite periodic in functie de observatiile noastre si feedback-ul primit de la parinti
  • Mesele sunt furnizate de o firma de catering autorizata, selectata in urma unui proces temeinic de testare.

Nutritionistul gradinitei este doamna Raluca Schachter, un pasionat si dedicat Nutritionist Clinic, specializat in Metabolic Typing® si Weston A. Price Chapter Leader pentru Romania.

Crede cu tarie in alimentatia traditionala, nealterata, intelepciune ancestrala, si stilul de viata sustenabil.

In timpul celor 8 ani petrecuti in Statele Unite, a studiat si practicat nutritia clinica prin metodologia Metabolic Typing®, iar in 2013 s-a reintors in Romania pentru a-si continua activitatea. Cu ajutorul acestor cunostinte a reusit sa-si vindece propriile probleme cronice de sanatate, sa le previna pe cele ale fetitei ei, iar acum ajuta multe alte familii cu copii sa beneficieze de acelasi ajutor.

Programele ei de sanatate, testele de laborator si planurile nutritionale ofera o abordare unica, revolutionara, extrem de individualizata si completa asupra sanatatii. Prin intermediul acestei abordari cerintele individuale nutritionale, genetice si biochimice ocupa un loc central si sunt indeplinite prin consumul alimentelor si nutrientilor potriviti pentru fiecare metabolism.

Ne propunem sa dezvoltam un mediu sanatos, care promoveaza bunastarea fizica și psihica a copiilor. Prezenta medicului este necesara pentru a face triajul copiilor si pentru a minimaliza riscul de imbolnavire a copiilor. Solicitarile/procedurile medicale ale gradinitei sunt:

  • analize medicale obligatorii (coprobacteriologic, coproparazitologic, exudat nazal si faringian)
  • in situatii de urgenta este chemat medicul pediatru pentru a evalua situatia si pentru a imbunatati starea copilului
  • nu acceptam in colectivitate copii bolnavi care reprezinta risc de contagiune pentru colegii lor.