DESPRE NOI

 

Stim ca primii pasi in colectivitate reprezinta un moment important, de aceea atat parintii cat si educatorii, trebuie sa aiba grija ca adaptarea copiilor sa se faca in mod treptat, depasind frica de separare, diferentele de varsta si impactul interactiunii cu grupul.

Gradinita OAKI isi propune o viziune si un concept nou despre educatia in gradinita. Noua generatie desi atrasa de lumea virtuala prin manuirea gadgeturilor, este in egala masura interesata de sanatatea si ocrotirea mediului inconjurator, abilitati care se formeaza de la o varsta cat mai frageda atat prin exemplul propriu, dar si prin implicarea in activitati care decurg din aceste preocupari.

In cadrul gradinitei noastre, copiii dumneavoastra dispun de activitati didactice aferente pedagogiei traditionale care este conturata ca prelungire a simtului comun ce abordeaza procesul de predare-invatare, pornind de la psihologia clasica. Cunoasterea este reductibila la simpla inregistrare prin simturi la ,,lectura perceptiva” a lucrurilor, iar copiii reprezinta pentru noi un prilej al educatiei.

VIZIUNEA

 

Deriva din nevoile de educatie, identificate la nivelul societatii si al comunitatii inca de la varsta prescolara, vizand urmatoarele aspecte:

  • Dezvoltarea individuala a copiilor pe toate planurile
  • Crearea unui climat de munca si invatare stimulativ si creativ
  • Garantarea pregatirii pentru adaptarea la viata social si apoi la cea scolara

Gradinita OAKI vine in intampinarea dumneavoastra cu un mediu propice si isi doreste sa fie o gradinita de referinta in comunitate, cu copii fericiti, increzatori, incurajati sa exploreze intr-un mediu structurat, securizat si stimulativ, ce le va asigura starea de bine in cea mai importanta etapa de dezvoltare si un start bun in scoala, pentru a cladi bazele viitorilor adulti, capabili de adaptare intr-o lume in continua schimbare. Folosim tehnologia in actul educational, insa nu le punem copiilor la dispozitie gadgeturi.

MISIUNEA

 

Misiunea este dezvoltarea integrala a prescolarilor in toate domeniile de dezvoltare empirica, printr-o oferta educationala variata, cu accent pe educatia centrata pe copil prin respectarea drepturilor acestuia, prin cunoasterea si respectarea nevoilor si intereselor individuale, prin respectarea ritmului propriu de dezvoltare, oferind experiente de invatare din diverse domenii experientiale de catre cadre didactice competente, responsabile, dedicate si preocupate de propria formare, totul intr-un mediu securizat, atractiv si stimulativ, cu participarea tuturor factorilor interesati de dezvoltarea armonioasa a micutilor prescolari.

Gradinita OAKI derivata din viziunea comuna a partenerilor in educatie – cadre didactice, parinti, comunitate.

  • Asigurarea unui act educational de performanta, care sa contribuie la formarea unei personalitati autonome si creative, la formarea unor copii sanatosi, creativi, eficienti, activi, cooperanti care sa se adapteze usor la regimul muncii scolare si la orice situatie in viata.
  • Acumularea de catre copii a tehnicilor de munca intelectuala si practica necesara instruirii si autoinstruirii pe durata intregii vieti.
  • Insusirea cunostintelor specifice, a valorilor nationale si universale.
  • Educarea copiilor in spiritul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, al demnitatii umane si tolerantei, al schimbului liber de opinii.
  • Asigurarea parintilor ca educatia copiilor lor se face intr-un mediu sigur, intr-o formare personala permanent

OBIECTIVELE

 

In gradinita OAKI, intr-o atmosfera relaxanta, dar dinamica si stimulativa, bazata pe intelegere si respect reciproc, copiii sunt implicati in experiente de invatare care stimuleaza curiozitatea si creativitatea. Aceste experiente sunt astfel concepute, incat sa permita fiecarui copil sa-si descopere identitatea proprie, si sa isi dezvolte independenta.

Procesul instructiv-educativ din gradinita se realizeaza prin tehnici de predare creative, inovatoare, interactive, centrate pe copil, cu ajutorul unor materiale si mijloace didactice eficiente.